tirsdag 2. februar 2010

STYRKETRENING



5 fordeler med styrketrening:

Er du blant dem som går til treningssenteret for å slanke deg og få en sterk kropp? Ja, da er det klart det rette stedet å gå. Men det er faktisk flere bonuser ved å bruke alle mulighetene du har der. Her er 5 gode grunner til å begynne nå:

1. Styrk skjelett og muskler
Ikke bare unngår du å bli sliten i ryggen til hverdags, du blir også i stand til å gjøre mer enn å legge puslespill med barnebarna når den tiden kommer. For det krever mosjon hvis du vil beholde muskelmassen. Beveger du deg for lite, kan det koste deg ca. 250 g muskler for hvert tiår etter at du har fylt 20 år. Er du derimot snill mot musklene, er det stor sjanse for å unngå både benskjørhet og problemer med ryggen.


2. Unngå arbeidsskader
Allsidig trening på senteret sikrer deg større utholdenhet. Du kan altså holde på lenger uten å bli sliten. Arbeidsskader og ulykker skyldes generelt at du er uoppmerksom eller trøtt. Så ved å komme i bedre form, gir du deg selv en tryggere hverdag.


3. Få mer energi
Vekttrening er sunt for kroppen, men du sover også bedre om natten, fordøyelsen blir bedre og du får løst opp spenninger. Det frigjør samtidig energi i kroppen din, som øyeblikkelig begynner å bruke den til å bygge opp immunforsvaret - eller hindre deg i å lime deg fast i sofaen foran TV-en kl. 18.00!


4. Styrk hjerte og lunger
Vi har lenge vært for opptatt av en snever inndeling av trening for hjerte/lunger (aerob trening) og trening som styrker musklene (anaerob trening). Faktum er at alt du foretar deg i et treningssenter er bra for hjertet og utfordrer åndedrettet, selv vekttrening. På samme måte er tredemøllen og trappemaskinen blitt så teknologiske at du kan velge en treningspuls du ikke vil overstige. Det sikrer at du ikke blir svimmel eller for den saks skyld besvimer av utmattelse. Samtidig bør pulsen din heller ikke være så langt nede at du må varme opp på nytt før neste øvelse. Men begge deler kan du altså taste inn på maskinene slik at de automatisk gir deg den farten som passer deg.


5. Få mer selvtillit
Mosjon gir deg et utrolig velvære. Selv om du ikke går ned fire buksestørrelser på en måned, vises det i øynene dine at du trener. De er klare og stråler. Og følelsen av velvære forplanter seg snart til måten du går på, til utstrålingen osv. Og gleden blir på topp når du setter deg et mål - og når det.

kilde: I form.nu