onsdag 13. januar 2010

Maks forbrenning



Når du vil trene deg ned i vekt, er det viktig at intensiteten er høy. Jo bedre trent du er, desto mer fett forbrenner du under en treningsøkt.

Tren kondisjon. Hvis du går ned i vekt ved å endre på kostholdet, vil du miste både fett og en del muskler. Fordelen ved å trene deg ned i vekt er at treningen er muskelbevarende, den sørger for at ikke musklene reduseres, men at fettet må gå. Treningen du skal konsentrere deg om for å redusere fettlagrene, er den treningen som bruker mest mulig kalorier. Det er altså ikke pilates og yoga, men kondisjonstrening som krever mye energi hver gang du trener. Den beste typen trening har tre kjennetegn:

1. Trening som bruker størst mulig muskelmasse. Det er da som regel snakk om kondisjonstrening der musklene i bein og rumpe brukes rytmisk gjentagende. Disse er kroppens største muskelgrupper.

2. Trening som er vektbærende. Det betyr at du bærer kroppsvekten din mens du trener. Eksempler er gange, stavgang, jogging, aerobic, steptrening.

3. Trening med høy intensitet. Det holder ikke at du bare gjennomfører, det må gjøres med skikkelig intensitet. Glem lavintensiv trening med mindre du skal holde på i timevis. Kort sagt kan man si at du skal ha så høy intensitet at du er skikkelig sliten etter den avgrensede tiden du har til treningen.